Solceller / Solcelleanlæg i Odense
Med et solcelleanlæg sparer du på elregningen.
Solceller er fortsat en god investering – både til privat og erhverv. Her hos ODENSE EL ApS, får du kompetent rådgivning i valg af solcelleanlæg, autoriseret montage og tilslutning. Vi bruger kun kvalitetssolceller og tilbyder konkurrencedygtige priser. Vi har base i Odense, men vi kører på hele fyn.
Solens stråler kan med solceller og solcelleelementer blive omdannet til ren elektricitet. Du sparer betydeligt på din elregning med et solcelleanlæg, og er samtidig med til at nedsætte drivhuseffekten, netop fordi solcelleenergi ikke udleder CO2 i atmosfæren.
Du/I er velkomne til at ringe til os 65 90 55 10 eller Kontakte os på kontaktformular
Et solcelleanlæg er en god investering, for ofte øger det en bygnings værdi, det har som regel en levetid på 30 år og kræver næsten ingen vedligehold.
Til både private og erhverv leverer vi højeffektive solcelleanlæg. Vores autoriserede el-installatører sikrer dig et solcelleanlæg i bedste kvalitet.
De spørgsmål der må være omkring prisen på dit el-forbrug, når du har et solcelleanlæg, og tilbagebetalingstiden på solcelleanlægget hjælper vi dig med.
Giv os et kald eller send en mail. Så finder vi svarene på dine spørgsmål i samarbejde med vores leverandører.
Du/I er velkomne til at ringe til os 65 90 55 10 eller Kontakte os på kontaktformular
Gør en god investering med solceller /solcelleanlæg, til både private, erhverv og industri. Du opnår både besparelser på elregningen, miljøbevidsthed og bæredygtighed.
Ligeså mange spørgsmål er der til den tekniske side: hvor mange paneler har jeg brug for, er der overhovedet plads til dem, skal solceller på taget eller i haven, hvad med kablerne til dem, hvor skal inventer placeres, skal el-leverandøren have besked, hvad med måleren, løber den så baglæns?
Har du brug for rådgivning af solcelleanlæg, opsætning og valg så står vi klar, og giver dig et uforpligtende tilbud på solcelleanlæg.
Hvordan er solceller opbygget?
Du kan finde solcelleanlæg mange steder, det kan være på taget af et hus, ude i haven, på en mark og måske har du også set solceller på erhvervsbygninger. Et solcelleanlæg er flere paneler af solceller, de fleste er lavet af silicium. Silicium er som element halvledende, dette betyder at elektriciteten kun kan ledes en vej. Derudover er Silicium det 2. mest tilgængelige grundstof der findes på jorden. Når man kigger ind i en solcelle er Silicium lagt i to lag, med fosfor og bor på hver side – et lag N (negativt) og et lag P (positivt). Der dannes mellem de to lag et elektrisk felt, her kan de frie elektroner der er i solcellen bevæge sig i den samme retning. De dannede elektroner kan mellem de to lag vandre, og herved efterlader de både negative og positive ladninger på hver sit lag.
Solens stråler der består af fotoner gør det at når en foton berører siliciumceller der er i solpanelet, så løsnes elektronerne i siliciummet sig, det gør at elektronerne kan bevæge sig frit og ikke kun i en retning. De frie elektroner bliver gennem det øverste lag, forsiden på solcelle opsamlet af et elektrisk ledende gitter. Her kommer en inverter ind i billedet, for den spændingsforskel der er resultatet mellem for og bagsiden af solcellen, danner jævnstrøm, og for at denne skal kunne anvendes i f.eks. el i et hus skal den omdannes til vekselstrøm, som gøres i en inventer.
Solcelleanlæg
Et solcelleanlæg er solpaneler i en eller flere rækker. Jo mere strøm du ønsker at producere, jo flere solpaneler skal du have. Solcelleanlæg vs solfangeranlæg, elektricitet bliver genereret i solcelleanlæg og varme bliver genereret i solfangeranlæg. Der er faktisk ingen begrænsninger for, hvor omfattende / størrelsen på et solcelleanlæg må være eller hvor mange solceller, du/I vælger at få installeret, dog er prisen større jo større solcelleanlæg du/I vælger. Du kan vælge et standard solcelleanlæg som er uden batteri, eller du kan vælge et med batteri, og har herved mulighed for at gemme strøm til senere brug.
Du/I er velkomne til at ringe til os 65 90 55 10 eller Kontakte os på kontaktformular
Det er vigtigt, at solcellerne er placeret korrekt, både med hensyn til hældning og retning, en sydvendt montering og uden skygge i dagstimerne er optimalt. Du er altid velkommen til at kontakte os for et uforpligtende tilbud.
De forskellige funktioner i et solcelleanlæg
Herunder kan du se de elementer et solcelleanlæg består af og hvilke funktioner de varetager.
- Solcellerne i solcelleanlægget danner jævnstrøm fra sollys
- En sikkerhedskontakt, som kan slukke for elektriciteten hvis nødvendigt
- Jævnstrømmen omdannes til vekselstrøm gennem en inverter
- Elmåler – oversigt over f.eks. produktion, forbrug og køb/slag af strøm til elnet
- Sikringsboks som fører strømmen ind i boligen
- Elnettet, hvor du både kan levere og trække strøm
- Batterilager som tilvalg, så du kan gemme strøm
- Det omdannede vekselstrøm bruges i boligen
Solceller – fordele og ulemper
- Du reducerer dit CO2 aftryk med et solcelleanlæg, Endnu en stor fordel med solcelleanlæg er klimavenligheden
- Du sparer på elregningen – du kan frit og kvit brug den el solcellerne producerer. For at opnå yderligere besparelser, kan du i timerne, hvor solen står højest udnytte/bruge elektriciteten. Har du ikke denne mulighed, kan alternativet være at du lagre din el med et hybrid solcelleanlæg.
- Selv i de mørkeste måneder producerer et solcelleanlæg strøm, dog mest i de solrige måneder.
- Der kræves næsten ingen vedligeholdelse og der er en lang levetid på et solcelleanlæg, og solceller har oftest en lang garanti.
- Et solcelleanlæg er støjsvagt, faktisk så støjer det slet ikke. De fleste andre miljøvenlige energikilder kan ikke siges at være støjsvage.
- Den overskydende strøm dit solcelleanlæg producerer, kan du sælge til elnettet.
- Endnu en stor fordel er at boligens energimærke, kan øges og ligeledes boligens værdi.
- Et solcelleanlæg er en forholdsvis dyr investering og afhænger af størrelse og kvalitet på anlægget, men som udgangspunkt skal du afsætte minimum kr. 70.000,- for et godt anlæg.
- Anlægget er mest effektivt om dagen, når solen er fremme og det kan være en ulempe, da de fleste er på arbejde. Du kan imødekomme dette ved f.eks. at vaske tøjet i dagtimerne.
- Designet på solcelleanlæg er ikke nødvendigvis det smukkeste at se på – om det er på taget af en bolig eller på jorden i haven. Desuden kræver anlægget en bestemt hældning på mellem 30 til 60 grader og der må ikke være skyggende elementer i nærheden, som f.eks. skorsten el. lign.
Helt klare grunde til at investere i et solcelleanlæg
Klimavenlighed
Producerer egen strøm
Næsten ingen vedligeholdelse
Støjsvag – støjer ikke
Øg boligens værdi
Solcelleanlæg, hvordan beregnes prisen?
Alt efter størrelsen af solcelleanlægget, hvilken type solcelleanlæg det skal være, skal det være uden batteri eller med batteri til at lagre strøm. Det kommer også an på størrelsen af din bolig eller virksomhed, hvilken effekt du ønsker af anlægget. Man kan sige at solcelleanlægget og installation for de fleste løber op i ca kr. 70.000,- til 100.000,-.
Det tager ca 8-10 år før solcelleanlægget tjener sig hjem. Vi er klar til at hjælpe dig med hvilken typer anlæg der vil være optimal for dig/jer. Og du er altid velkommen til at få et uforpligtende tilbud på et solcelleanlæg, sammen finder vi en løsning der passer til dig og din bolig.
Hybrid solcelleanlæg med batteri
En stor fortaler for et solcelleanlæg med batteri, er at du kan gemme den producerede strøm til senere. Når batteriet er fyldt, vil den overskydende strøm blive sendt og solgt til elnettet.
Store fordele ved et hybrid solcelleanlæg:
- Netop fordi din strøm bliver oplagret til senere brug, bliver din økonomi væsentlig bedre.
- Du bliver stort set selvforsynende med strøm.
- Ingen bøvl med forvirrende tilskudsordninger.
Gode grunde til hvorfor du skal vælge et hybrid solcelleanlæg
Du/I bliver mere selvforsynende, da du med et hybrid solcelleanlæg lagrer strøm, og den overskydende strøm sælger du videre til elnettet
Det strøm der bliver genereret via solpanelerne, vil blive prioriteret når du har et hybrid solcelleanlæg, på følgende måde:
- Husets eget forbrug bliver dækket som det første
- Så bliver batteriet eller batterierne ladet op
- Og herefter bliver den overskydende strøm solgt til elnettet
Batteriet i et hybrid solcelleanlæg dækker husstandens eget forbrug aften og nat, skulle der være behov for ekstra strøm, bliver dette automatisk hentet fra elnettet.
Ønsker du at høre mere om standard solcelleanlæg eller hybrid solcelleanlæg, er du velkommen til at kontakte os, og vi laver også gerne et uforpligtende tilbud til dig/jer.
Hybrid solcelleanlæg størrelse og effektivitet
Få et gratis tilbud
Skriv her hvis du ønsker en pris / et tilbud, og hvis du ønsker vi kommer og kigger på opgaven før ordren lægges, du kan skrive en tekst og vedhæfte billeder
Bestil en elektriker
Skriv her hvis du har en opgave der er ligetil, og hvis du ikke har behov for at vi kommer og kigger på opgaven. Du kan skrive en tekst og vedhæfte billeder.
Pris eksempler
Her kan du vælge en pakkeløsning, hvor montering er inklusiv til fast pris. Med tiden vil der komme flere pakker du kan vælge. Du kan se og læse om hver enkelt pakke.
ODENSE EL er en autoriseret el-installatør virksomhed, der er medlem af Tekniq - Installatørenes Organisation.
Lars Rousing ☎ 61 62 07 80 Magnus Fink Isaksen ☎ 60 20 85 06 ODENSE EL på ☎ 65 90 55 10