Transientbeskyttelse Odense

Ved tordenvejr med lynnedslag er der en chance for at de elektroniske systemer kan gå ud og hvis de gør, kan det have store økonomiske konsekvenser. Under disse situationer er det derfor vigtigt at man har transientbeskyttelse.

 

Hvad er transientbeskyttelse?

Helt enkelt, så er transientbeskyttelse en forholdsvis nem installation, der har til formål at beskytte elektriske systemer i hjemmet, landbrug eller virksomheder. Det kan ikke decideret forhindre et lynnedslag direkte på bygninger – men den kan reducere skaderne ved:

  • Elektriske komponenter i udstyr
  • Systemnedbrud
  • Driftsstop
  • Efterfølgende periodiske fejl

ODENSE EL ApS rådgiver, installerer og tilbyder service på Fyn. Kontakt os på 65 90 55 10 eller   Kontakt os på kontaktformular, for et uforpligtende tilbud.

Transientbeskyttelse på installationen kan være med til at sikre dit hjem eller erhverv mod de stærke kræfter, der er i forbindelse med indirekte lynnedslag. Faktisk, så er der en større risiko for, at systemer og andre installationer kan blive påvirket end ved et direkte lynnedslag. Selv lyn, som slår ned op til 2 km væk, kan bringe med sig, store ødelæggelser på elektronisk udstyr og maskiner.

Uden transientbeskyttelse under situationer som denne, hvor en overspænding i installationen kan beskadige de elektriske enheder i en installation, sker det fordi overspændingen overstiger enhedernes impulsholdespænding.

Transientbeskyttelsen begrænser den ovennævnte overspænding, da overspændingstransienter bliver afledt sikkert væk fra installationen og dermed sikres installationen.

De nye el-regler fra 2019 stiller desuden en række krav til installation af transientbeskyttelse til beskyttelse af følgende:

 

  • Menneskeliv
  • Offentlige serviceydelser
  • Kommercielle eller industrielle aktiviteter
  • Stort antal personer

Om transientbeskyttelse i dit hjem

Der findes forskellige typer af muligheder og løsnigner, når det gælder transientbeskyttelse i boligen og hjemmet. Det kommer til dels an på, hvilken type el-tavle der er tale om, er der installeret et HFI-relæ og et HPFI-relæ. De fleste hjem har kun et HFI/HPFI relæ og det øger faktisk chancen for overspænding med 25%.

Derfor er det efter vores mening, vigtigt at få foretaget et el-eftersyn af en autoriseret installatør.

I forbindelse med vedtagelsen af de nye el-regler i 2019, er der stillet krav installationen af transientbeskyttelse, dog er private hjem undtaget, men det er at anbefale overfor forsikringen.

 

transientbeskyttelse-hjemmet-odense
I dag er vores hjem bygget op med elektriske apparater, som vi er afhængig af fungerer og det kan være særdeles ubehageligt, når det tordner og lyner og man sidder og frygter for, at ens fjernsyn eller fryser kan gå ud. Samtidig findes der mange intelligente løsninger som f.eks. alarmer, lys og varme, som er afhængige af at kunne køre uden nedbrud og afbrydelser.

Er du i tvivl om jeres installationer lever op til kravene, mangler du måske transientbeskyttelse eller har du behov for udskiftning af el-tavler? Så kontakt os på 65 90 55 10 eller Kontakt os på kontaktformular – vi står altid klar med rådgivning, installation og service på hele Fyn.

Vil du sikre at din virksomhed er upåvirket af lyn?

Hvis din virksomhed ikke er sikret mod overspænding i el-installationerne, kan det have konsekvenser og det gør den sårbar. Under en overspænding er der nemlig en vis risiko for at alt elektronisk udstyr kan tage skader, hvis der ikke bliver gjort noget præventivt.

Udover de direkte omkostninger ved synlige og usynlige skader på elektronisk udstyr og maskiner, så kan der være endnu større omkostninger ved produktionstop og datatab.

Et lynnedslag kan forårsage skader på elektrisk udstyr så langt væk som 2 km fra det sted, hvor lynet slog ned.

Transientbeskyttelse er en forholdsvis nem og billig installation, set i forhold til de alvorlige følger det kan have, når man ikke har det installeret.

ODENSE EL ApS har erfaring med at hjælpe virksomheder, produktioner, industri- og serviceområder med transientbeskyttelse. De teknikker og komponenter vi bruger, er alle sammen gennemtestet og vi udfører arbejde på hele Fyn. Du skal være velkommen til at kontakte os på enten  65 90 55 10 eller   Kontakt os på kontaktformular

Med de nye el-regler, i effekt fra 2019, er det et krav for virksomheder at have transientbeskyttelse installeret og derfor at det enorm vigtigt at du som ejer får foretaget eftersyn på installationer og tavler af en autoriseret elektriker.

Beskyttelse mod lyn i landbruget

Elektroniske installationer i landbruget er også blevet en stor del af den daglige drift. Uheldigvis, så forekommer tordenvejr også stigende den seneste årrække, hvilket betyder endnu flere tilfælde af produktionsstop, driftforstyrrelser, datatab og udgifter til nyt IT og udstyr.

Produktionstop og driftsforstyrrelser er ikke man som ejer ønsker sig i forbindelse med sit landbrug, da det på et øjeblik, kan skade og endda ud i helt at ødelægge maskiner og elektroniske systemer som eksempelvis vand- og foderautomater, malkeanlæg mm. og det kan give svære økonomiske problemer. Det er derfor vigtigt at landbruget sikres med transientbeskyttelse, så den kan fortsætte, selv under kraftige lynnedslag.

transientbeskyttelse-landbrug-odense
Nogle forsikringsselskaber stiller i dag krav til transientbeskyttelse i landbruget. Vores professionelle mening er derfor, at det kun er god idé at få tjekket om dit landbrug har det eller om dit forsikringsselskab kræver det. Uanset, så står vi klar til at hjælpe dig med råd, installation og service og du kan kontakte os lige her, på 65 90 55 10 eller   Kontakt os på kontaktformular
.

Ikke helt sikker?

Er du i stadig usikker på om du har transientbeskyttelse eller egentlig har brug for det? Vi kan rådgive dig og komme med vores anbefalinger uanset om det gælder eksisterende eller nye installationer. Vi sørger for høj faglig rådgivning, professionel installation og service af høj kvalitet. Husk igen, at det er en forholdsvis nem og billig installation, hvor fordelene er meget større end de mulige omkostninger, de negative effekter kan have på dit hjem, virksomhed eller landbrug.

Du er altid velkommen til at kontakte os på enten  65 90 55 10 eller   Kontakt os på kontaktformular
 og så vil vi gøre hvad vi kan for at hjælpe dig.

Bestil uforpligtende tilbud fra elektriker ODENSE EL

Få et gratis tilbud

Skriv her hvis du ønsker en pris / et tilbud, og hvis du ønsker vi kommer og kigger på opgaven før ordren lægges, du kan skrive en tekst og vedhæfte billeder

Bestil elektriker hos ODENSE

Bestil en elektriker

Skriv her hvis du har en opgave der er ligetil, og hvis du ikke har behov for at vi kommer og kigger på opgaven. Du kan skrive en tekst og vedhæfte billeder.

Bestil en el pakke inkl. montering

Pris eksempler

Her kan du vælge en pakkeløsning, hvor montering er inklusiv til fast pris. Med tiden vil der komme flere pakker du kan vælge. Du kan se og læse om hver enkelt pakke.

ODENSE EL er en autoriseret el-installatør virksomhed, der er medlem af Tekniq - Installatørenes Organisation.

Lars Rousing ☎ 61 62 07 80            Magnus Fink Isaksen ☎ 60 20 85 06        ODENSE EL på ☎  65 90 55 10